+36706306615 (Hétfő-Péntek 7:30-15:30) | rendeles@duoker.hu

+36706306615 (Hétfő-Péntek 7:30-15:30) | rendeles@duoker.hu

epuletgepeszeti.hu

Lakossági és ipari épületgépészeti szerelvények ill. anyagok részletek

Építkezés? Ház felújítás? epuletgepeszeti.hu webáruházunkban megtalál mindent amire szüksége lehet. Víz, gáz, fűtés szereléshez szükséges anyagok.
DUOKER - epuletgepeszeti.hu

duoker.hu

Vegyes termékkörű kiskereskedelem magánszemélyeknek részletek

Bárki számára, regisztráció nélkül is elérhető webáruházunk, ahol akár kis tételben is tud rendelni. Sportszer (szobabicikli, súlyzó, labda...stb.), szabadidős kellékek (trambulin, hűtőláda, hinta, roller ...stb.), egészség (tapek, tapaszok, masszázs és egyéb sportgyógyászati termékek), épületgépészeti anyagok (víz, gáz, fűtés szerelés) illetve könyv, otthon, kert, szerszám, csavar, műszaki cikk...stb. témakörbe tartozó termékek közül válogathat.
DUOKER - epuletgepeszeti.hu

sportgyogyaszati.hu

Gyűjtő mennyiségben nagyker áron! Szakembereknek, sportolóknak, sportkluboknak részletek

Elsősorban szakemberek, sportolók, sportklubok számára, de bárki számára elérhető webáruházunk. Azoknak ajánljuk, akik rendszeresen használnak sportgyógyászati termékeket, mivel gyűjtőcsomagolásokban (6,8,10,12...stb. darab termék) lehetőségük van nagyker áron is megrendelni azokat, de akár kis tételben, darabonként is rendelhetnek a sportgyógyászati, masszás, elsősegély, sportszer...stb. termékeink közül.

MINDEN egy helyen, MINDEN, ami az egészséges és sikeres sportoláshoz, hatákony terápiához szükséges lehet!

Ötrétegű cső

A Pipelife Radopress ötrétegű cső és idom család használható régi rendszerek felújításához és új rendszerek kiépítéséhez egyaránt. Ez az épületgépészeti vezetékrendszer mind a használati hideg-és melegvíz (HMV), valamint a fűtés szereléséhez egyformán megfelelő választás lehet.

A termékről bővebb információért kattintson a következő lehetőségek valamelyikére!

Fajtái Idomok, csatlakozások fajtái Méretek és kiszerelésük
Szerelése kulcsos vagy presses idomokkal Az 5 rétegű cső anyaga
Tovább


Fajtái
 

A 5 rétegű csöveknek egyaránt létezik előre szigetelt és szigeteletlen fajtája is.

Szigetelt típusa választható piros és kék színű 6 mm-es extrudált PE hab szigeteléssel is. A színeknek csupán jelölés szerepe van, hiszen így szerelés és egy esetleges bontás során is könnyen felismerhető, hogy melyik csőben folyik a hideg illetve a melegvíz. A szigetelés fontossága a hőtágulás mellett, hogy csökkentse a hőveszteséget valamint a hidegvíz vezetékeknél megelőzze a páralecsapódást.

 

Amennyiben szigeteletlen csövet választunk, az rakható akár bordás fekete, piros vagy kék 25 mm-es, 28 mm-es és 34 mm-es védőcsőbe is. A védőcső szerepe hogy a szerkezetbe beépített csövet megvédje a mechanikai sérülésektől és helyet biztosítson a csőnek a hőtágulás során.

 

Előszigetelt és szigeteletlen változatát egyaránt megtalálja webáruházunkban.

 

„A padlófűtéscső telepítéséhez fontos, hogy az anyag kellően flexibilis legyen ezért ehhez a feladathoz elsőként a szigetelés nélküli csövek ajánlhatóak.”

 ötrétegű cső

 
Az ötrétegű csövek szerelése, a kulcs és press idomok

Szerelésük gyors és egyszerű, hajlítani kézzel vagy hajlítórugóval is lehet, mellyel a szerelés során több idom külön beszerelését is megspórolhatjuk. Hidegben is jól hajlíthatóak, akár -5°C-ig szerelhetünk velük. A két csővég összeépítéséhez a megfelelő csatlakozás szerinti kulcsos idom vagy press idom beépítése szükséges.

A falban és padlóban szerelt fűtési rendszer kiépítéséhez manapság a legelterjedtebbek az alumínium betétes ötrétegű csövek, ezeken a szerkezettel takart helyeken viszont a kötéseknek rendkívül pontosan kell illeszkedniük, így itt lehetőség szerint mindig használjunk press-fittingeket!

Éppen ezért a kulcsos idomok alkalmazása szakembereknél kevésbé elterjedt, sokkal inkább a nagyobb biztonsággal összeépíthető press idomok ún. présidomok használata javasolt. Ez utóbbihoz bár megfelelő présszerszám szükséges (pl. hidraulikus présgép), de kevesebb bosszúságot okozhat egy padlóba betonozott hibás összekötésből származó kár. A préselési eljárással készült csőkötés viszont nem oldható, ezért gondoljuk át előre és tervezzük meg pontosan a megfelelő csatlakozások helyét és válasszuk ki a megfelelő idomokat.

A kulcsos fittingek használata viszont megoldás lehet, ha nem beépített falon kívüli jól hozzáférhető helyen végzünk szerelést vagy házilag kell egy esetleges hibát elhárítanunk. Ezeknek az idomoknak a szereléséhez alig kell néhány szerszám, csupán a megfelelő csőátmérőhöz tartozó villáskulcs és vízpumpa fogó szükséges.

FONTOS! A szerelés végeztével ne felejtsük el a hálózaton elvégezni a nyomáspróbát. Amennyiben szükséges, úgy egyes szakaszokat külön is vizsgáljunk meg!


A press idomok, csatlakozások fajtái

A PPSU elemek jó hő-és nyomásálló poliphenilsulphonból készülnek. A réz idomok cinkkiválásmentes ötvözetből készülnek, védelmet nyújtanak az elektrokémiai korrózió ellen. Az idomrendszerek mindegyik felhasználási módhoz használhatóak, nem szükséges a fűtéshez vagy a melegvíz ellátáshoz másik idomot használni. A sokoldalú termékkínálatnak köszönhetően mindenféle csatlakozás kivitelezhető. Az idomokon levő ellenőrzőnyílásnak köszönhetően meggyőződhetünk a csővég idomba helyezésének pontosságáról.

A csővég 35 kN axiális préserővel rögzül az idomtesten, majd a kontrollnyíláson újra ellenőrizhető a rögzítés. A fitting tökéletes rögzítettségét O-gyűrűk biztosítják, így létrejön a szivárgásmentes kötés és megelőzhetőek a leggyakoribb szerelési hibák.

 

PPSU (16-32 mm-ig*) vagy sárgaréz (16-63 mm-ig*) presses idomválaszték

 • toldó
 • szűkítő
 • 90° könyök
 • 45° könyök
 • egál T-idom
 • szűkített T-idom
 • végelzáró

Réz:

 • külsőmenetes csatlakozó
 • belsőmenetes csatlakozó
 • külsőmenetes 90°-os könyök
 • belsőmenetes 90°-os könyök
 • külsőmenetes T-idom
 • belsőmenetes T-idom
 • könyök félhollandi
 • félhollandi
 • hollandi
 • talpas átfolyós falikorong
 • talpas rövid falikorong

*idomonként eltérő lehet


A többrétegű cső anyaga

A fehér színű csövek 5 rétegét a két műanyag PE-X vagy PE-RT réteg közé ragasztóval kasírozott alumíniumbetét adja. Nyomásállósága kiváló, 10 bart képes elviselni, így radiátoros fűtés, padlófűtés és használati melegvíz hálózat kiépítésére is alkalmas. Az 5 rétegű csövek a műanyag korrozióállóságát és rugalmasságát kiválóan ötvözik a magas hő-és nyomásálló alumínium fizikai tulajdonságával. Egyúttal ezek a csövek jó kémiai ellenállósággal, oxigéndiffúziómentesek és csekély a hosszanti hőtágulásuk.

Használata főként beltéren javasolt, és bár külső rétege UV védelemmel ellátott, kültéren feltételül védeni kell a csöveket a közvetlen napsugárzástól!


Méretek és kiszerelésük

A Radopress ötrétegű csövek 16 mm - 32 mm átmérőig 200/100/50 m-es tekercsben és 5 m-es szálban, ettől nagyobb méretben pedig csak szálban kaphatóak.

Tovább