+36706306615 (Hétfő-Péntek 7:30-15:00) | duoker@duoker.hu

+36706306615 (Hétfő-Péntek 7:30-15:00) | duoker@duoker.hu

Termosztát

Válassza ki a rendszeréhez legmegfelelőbb hőmérséklet szabályozó kiegészítőt! Termosztát, csőtermosztát, termosztátfej és egyéb kazán kiegészítő termékek különböző fűtési és hűtési rendszerekhez. Webáruházunkban kiváló gyártók termékeiből válogathat egyszerűen beépíthető megoldásokat, hogy gyorsan és kényelmesen élvezhesse otthona melegét vagy éppen hűvösét.

Gyakori keresések:

Tovább

Mechanikus (pl. csőtermosztát, termosztátfej) vagy digitális termosztát segítségével könnyen szabályozhatjuk otthonunk hőmérsékletét legyen szó fűtésről vagy éppen klimatizálásról. A hazai gyártású Computherm termosztátok méltán népszerűek a magyar háztartások fűtés-vezérlésének kialakításában. Könnyen üzembe helyezhetőek és segítenek kialakítani az energiatakarékos és korszerű fűtésrendszert otthonunkban. A komfortos fűtésszabályozás napjainkban akár már mobiltelefonunkról is felügyelhető vagy vezérelhető.

Melyik termosztáttal lenne még komfortosabb otthona? Válassza ki az Önnek megfelelő termosztátot leírásunk segítségével!

Mire jó a termosztát?

Egy termosztát egy olyan eszköz, amely segít szabályozni és ellenőrizni a helyiség vagy épület hőmérsékletét. Általában fűtési vagy hűtési rendszerekhez kapcsolódik, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beállítsák a kívánt hőmérsékletet, valamint automatikusan szabályozzák azt az adott környezetben.

A termosztátok különböző típusai között találhatók hagyományos analóg változatok (tekerős termosztátok), amelyek egyszerűbb kialakításúak és működésűek, valamint digitális vagy okos termosztátok, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, például programozhatóság, távirányítás vagy akár a hőmérséklet beállítása mobilalkalmazáson keresztül.

A termosztátok fontos szerepet töltenek be az energiahatékonyságban is, segítve a felhasználókat abban, hogy optimalizálják az otthonuk vagy irodájuk hőmérsékletét és energiaköltségeit. A vezeték nélküli és WiFi vezérlésű termosztátok pedig még nagyobb kényelmet és rugalmasságot biztosítanak a felhasználóknak az otthoni klíma szabályozásában.

Melyik szobatermosztátot válasszuk?

Attól függően, hogy fali termosztát vagy hordozható termosztát készülékkel szeretnénk a hőmérséklet vezérlését megoldani az ingatlanban, mindenképpen érdemes átgondolni az adott körülményeket. Nem elhanyagolható ugyanis az, hogy  milyen módon tudjuk megoldani a kazán és a termosztát összekötését. Míg egy épülő házban átgondolhatjuk hova kerülnek a falban a vezetékek, addig egy felújítás alatt lévő lakásban a meglévő falba épített rendszert nem hagyhatjuk figyelmen kívül. A kazán vezérléséhez mindenképpen szükségünk van ugyanis termosztátra, termosztátokra vagy egy vezérlő egységre, ami vezérli az egyes különálló termosztátokat. Ezt megoldhatjuk vezetékrendszerrel, termosztátfejekkel és fali termosztátok felszerelésével, vagy vezeték nélküli rendszerrel és rádiós termosztáttal, vagy akár ezek többféle kombinációjával is. Kerülni kell azonban a fűtési rendszer túlszabályozását, bonyolultabb rendszer kiépítésében mindenképpen érdemes épületgépész szakember véleményét kérni.

Az egyszerűbb rendszereknél nem véletlen, hogy a digitális szobatermosztátok egyik legnépszerűbb termékei a vezeték nélküli termosztátok, melyeket lehet, de nem szükséges a falra rögzíteni. Így akár egy rendszer felújításnál is hasznosak vagy gazdaságosabb is lehet a kiépítésük, hiszen elkerülhetjük vele a falban lévő vezetékek cseréjét.  A lakás helyiségeinek kívánt hőmérsékletét egy hordozható egység segítségével beállíthatjuk, épp olyan egyszerűen mintha csak egy távirányítót használnánk. A rádiófrekvenciás termosztát mellett további korszerű lehetőség még WiFi termosztát beépítése is. Napjainkban egyre népszerűbb az egyik legmodernebb megoldás az internet-alapú távvezérléssel működtethető ún. okos termosztát beépítése az otthonokba, így akár mobiltelefonunk segítségével szabályozhatjuk otthonunk hőmérsékletét, külön-külön helyiségenként is.

Minőségi termosztát márkák

Computherm termosztát választéka között fellelhető számtalan típus mutatja a hazai márka népszerűségét és megbízhatóságát! Ugyanígy említésre méltóak a kiváló DanfossPipelife gyártók minőségi szobatermosztát termékei is.

A digitális szobatermosztátok közül kiemelkednek a napjainkban igencsak népszerűvé vált vezeték nélküli termosztátok. Legyen szó rádiófrekvenciás vagy wifis vezeték nélküli termosztátról, a mechanikus termosztátokkal szemben lényeges előnyeik vannak.

A Computherm vezeték nélküli termosztát típusok széles választékával várja Önt webáruházunk. Mikor jó választás a rádiófrekvenciás termosztát? Melyik készülék vezérelhető vezeték nélküli szobatermosztát segítségével?

Milyen készülékhez jó a vezeték nélküli termosztát?

A vezeték nélküli rádiófrekvenciás készülékek két egységből állnak. Egyik a hordozható termosztát egység, a másik pedig a vevőegység, ami többnyire a kazán vezérlését végzi. A két egység között vezeték nélküli rádiófrekvenciás kapcsolat van, ezért a termosztát és a kazán között nincs szükség vezeték kiépítésére, mely kétségkívül a vezeték nélküli termosztátok egyik legnagyobb előnye. Lakásátalakításnál vagy egy esetleges fűtéskorszerűsítésnél így például sok időt és pénzt megspórolhatunk azzal, hogy nem szükséges a falak fúrásával és az elektromos vezetékek cseréjével foglalkoznunk. Az egyszerűen vezérelhető Computherm rádiós termosztát készülékek egyaránt alkalmasak gázkazánok, klímaberendezések vagy egyéb elektronikus készülékek vezérléséhez.

Vezeték nélküli termosztátok típusai

Áruházunkban több fajta vezeték nélküli termosztát közül válogathat. A legfontosabb technológiai különbség köztük a jelátvitelben és ebből következően a hatótávolságban van. Míg a rádiófrekvenciás termosztát közvetlen közelből történő vezérlést tesz lehetővé, addig a wifi termosztát vagy másnéven okos termosztát segítségével akár okostelefonunkon is szabályozhatjuk a helyiség optimális hőmérsékletét. Használatához viszont internet szolgáltatás is szükséges.

Amennyiben további segítségre lenne szüksége a megfelelő termosztát kiválasztásához, kérje szakképzett mérnök kollégáink segítségét ügyfélszolgálati vonalunkon!

A Computherm termosztátok legkedveltebb típusai

Talán az összes Computherm szobatermosztát közül a két legnépszerűbb típus a Computherm Q7 és a Computherm Q7RF szobatermosztátok. Utóbbi jelölésében az RF megjelölés csupán arra utal, hogy a jól bevált Q7 termosztát rádiófrekvenciás változata.

computherm szobatermosztát

Mindkét típus könnyen szerelhető, régi, esetleg eltérő típusú készülékek cseréjekor is a legtöbb esetben alkalmazható, hiszen számtalan hűtő-vagy éppen fűtő készülékkel kompatibilis. Programozása egyszerű, nem igényel komolyabb szaktudást. Az alapbeállításáokon kívül számos egyéb funkció áll rendelkezésre, ilyen például a belső hőmérő kalibrálása, vagy a szivattyúvédő funkció. A beállítás után a hét minden napjára külön-külön hőmérsékletprogram állítható be és a napokon belül is akár 6 szabadon választott kapcsolási időpont is rendelkezésünkre áll. Több Computherm szobatermosztát összekapcsolása esetén szükségünk lesz egy Computherm Q4Z zónavezérlő egyégre is. A rendszerbe kapcsolással zónákra tudjuk bontani a hűtési vagy éppen fűtési rendszert. Ezáltal otthonunkban a hőmérsékletet komfortosan és energiatakarékosan tudjuk beállítani, hiszen így egyszerűen vezérelhető, hogy éppen melyek helyiségekben van szükségünk fűtésre.

A Computherm termosztátok elhelyezése

Mindkét fent említett szobatermosztát optimális helye a nagyjából a padlótól mért 0,75 és 1,5 m közötti magasságban van. Függetlenül attól, hogy rádiófrekvenciás termosztát típus vagy sem, az egységet lehetőségünk van a falra is rögzíteni. Természetesen a rádiófrekvenciás szobatermosztát egy hordozható készülék és a lakás különböző pontjaira telepítés nélkül is elhelyezhető. Amennyiben a vezetékek falba fektetését szeretnénk elkerülni mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a rádiófrekvenciás típus közel 50 méteren belül képes jeladásra nyílt terepen. Az épületszerkezetek, főleg a vasbeton épületelemek csökkenthetik ezt a távolságot. A hatótávolságot a készülékkel a TEST funkció segítségével ellenőrizni is tudjuk. Ügyeljünk arra, hogy a szobatermosztát a helyiség természetes légmozgásának irányába kerüljön, ne érhesse huzat vagy rendkívüli hőhatás (pl. napsugárzás, hűtőszekrény).

A Computherm hordozható termosztátjai - fűtésfelújítás energiamegtakarítással

A régi termosztát tönkrement és nem akar kint maradni a hidegben? Egy intelligens termosztát segítségével egyszerűen melegen tarthatja a házat. Nem kell többé azon aggódnia hogyan tartsa melegen a házát egy igazán fagyos téli napon sem.

Intelligens és megfizethető megoldást keres az energia- és pénzmegtakarításhoz? Fűtés felújításkor az egyik legideálisabb döntés lehet, ha hordozható termosztát típusok közül választunk. Ezekkel a vezetéknélküli technológiákkal nem szükséges a régi vezetékek eltávolítása, cseréje és átalakítása. Vezeték nélküli termosztátjaink a vezérelni kívánt helyiségben mérik az aktuális hőmérsékletet, majd az előre beállított értékeknek megfelelően elindítják vagy lekapcsolják a fűtést. A rádiófrekvenciás hordozható termosztátok esetében a termosztát tetszés szerint áthelyezhető a lakás egyik helyiségéből a másikba vagy akár telepíthetjük is azokat. Wifis termosztát segítségével pedig a fűtést távolról vezérelheti telefonjáról, táblagépéről vagy számítógépéről. Könnyen használható, megfizethető és az egyik legkorszerűbb technológiával rendelkezik, mely a legtöbb fűtési rendszerrel kompatibilis.

Ha egy régi lakást hagyományos termosztáttal újít fel, gyakran szükséges a vezetékek vagy akár a komplett vezetékrendszer  cseréjére is. Egy modern épület vezeték nélküli technológiával történő felújításakor ez nem így van. A wifis vezeték nélküli termosztát legújabb technológiája lehetővé teszi a kazán bárhonnan történő vezérlését telefonjával.

Az egyik legnépszerűbb Computherm wifis termosztát modell a COMPUTHERM B400RF. Ez az egyik legmodernebb okos termosztát, mely népszerűségét annak is köszönheti, hogy a termosztát bekötése és beállítása egyszerű. Manapság a legtöbb családi házban található wifi rendszerre csatlakoztatható. Nem szükséges megvárni vele, míg a villanyszerelő szakember kiépíti a falba a vezetékrendszert a teljes házban, hiszen a vezetéknélküli technológiával erre nincsen szükség.

Tovább